Benodigdheden:

  • Kleine tot medium prei
  • 1 gele ui
  • Rode paprika
  • 2 of 3 blokjes groentenbouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 2cm verse gember
  • 3 theelepels sambal (ik vindt badjak of manis erg lekker)
  • 1l water
  • 1 of 2 medium kleine aardappels
  • 6 eetlepels 100% pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • handje taugé per persoon

Keugengerei:

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Snipper de ui en gember fijn, sla de knoflook plat en snipper fijn. Snijd de prei doormidden, maak deze goed schoen en snijdt dan in fijne halve ringen. Maak de aardappels schoon en snijdt in kleine blokjes. Was de taugé.

 

Bak de ui, knoflook, gember en sambal in een scheutje olie voor een minuut of 2 op middelhoog vuur. Blus af met het water en voeg de bouillonblokjes, prei, paprika en aardappel toe. Breng het water aan de kook en laat de bouillon 30 minuten op laag vuur koken. 
 

Mix in een kom de pindakaas en ketjap met een paar eetlepels van de bouillon tot een ietwat dikkige saus. Voeg de saus toe aan de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de taugé door de soep en server. 
 

Ook erg lekker met frikadel djagung.