Benodigdheden:

Keugengerei:

  • Stoompan
  • hand/keuken mixer
  • beslagkom
  • Kaasdoek/Theedoek

Bereidingswijze:

Vul de stoompan met een flinke laag weten en zet deze zonder de stoommand (maar met deksel) op het vuur een breng het water aan de kook.

 

Mix de no egg met 90 ml water en voeg deze toe aan de suiker en de vanillesuiker in de beslagkom. Mix dit goed tot de suiker is opgelost. Voeg daarna de bloem, zout, bakpoeder, bakingsoda, water en 7-up toe. Zorg ervoor dat het beslag niet dunner wordt dan een gewone cake beslag. Leg een kaasdoek of schone theedoek in de stoommand en schenk het beslag in de theedoek. Optioneel kan je ook nog het beslag in twee delen voordat je het in de stoommand giet en cacaopoeder toevoegen aan een van de delen. Als je dit dit, moet je eerst het witte beslag gieten en daarna het donkere beslag er overheen zet de deksel op de stoommand en knoop de uiteinden van de theedoek met elkaar over de deksel heen. Stoom de roti kukus nu voor minimaal 40 minuten en gebruik de satéprikker truc om te kijken of hij klaar is.