~60 minuten
Voordat je begint kook je eerst de rijst. Wanneer deze klaar is laat je het uitlekken en doe je de rijst terug in de pan en laat deze met de deksel staan terwijl je de boemboe klaarmaakt. Snipper de ui en wrijf deze tot een pasta in de oelekan. Snipper nu de knoflook en lombok en wrijf deze samen met de ui. Wanneer de boemboe klaar is fruit je deze in een beetje olie in de wadjan. Na een minuut of vijf kunnen de uitgelekte doperwten, de paprika in blokjes en de gekookte rijst ook in de wadjan. Schep alles goed om en bak alles om middelhoog vuur goed. Schep het niet al te vaak om. Het is het lekkerst als de rijst een beetje een bruin krokant laagje krijgt. Wanneer de nasi goreng bijna klaar is kan er een flinke scheut ketjap in de pan die nog even mee moet bakken.
Gaat goed samen met gebakken tempeh, tahu kecap of rempejek. Ook lekker met gefruite uitjes, sambal, zilvervlies uitjes, augurk en seroendeng.