Benodigdheden:

  • 1 portie Mexicaanse kruidenmix
  • 1 grote of 2 middelgrote gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400gr zwarte bonen
  • 400gr kidney bonen
  • 200gr chilli bonen
  • 400gr Mexicaanse melange
  • 400gr tomaten blokjes
  • 1 of 2 grote zakken tortilla chips

Keugengerei:

  • Ovenschaal
  • Grote pan

Bereidingswijze:

Snipper de ui en bak deze glazig. Sla de knoflook plat, snipper deze fijn, voeg ze aan de ui toe en laten ook even mee bakken. Lek ondertussen de zwarte bonen, kidney bonen en Mexicaanse melange goed uit. Wanneer de ui goudbruin begint te worden, voeg je alle peulvruchten, de melange, de tomatenblokjes en de kruidenmix toe aan de pan en laat het weer even meebakken.

 

Wanneer je de kruidenmix hebt toegevoegd, kan je de oven op 180ºC voorverwarmen(Doe dit eerder als je oven niet zo snel opwarmt). Als de oven op temperatuur is, kiep je de inhoud van de pan in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven.

 

Serveer dit gerecht met de tortilla chips en eventueel met ijsbergsla, guacamole, of vegan crème fraîche. Dit gerecht is genoeg voor 4 personen.