Benodigdheden:

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 150gr kristal suiker
  • 60gr geraspte kokos
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Paar druppels pandan pasta
  • 200ml water
  • Beetje olie om bakjes in te smeren

Keugengerei:

  • Stoompan
  • Beslagkom
  • Weegschaal
  • Theedoek
  • Kue mangkok vormpjes

Bereidingswijze:

De zelfrijzend bakmeel kan je eventueel zelf maken door 194gr bloem te mixen met 6 gr bakpoeder.

 

Vul de stoompan flink met water en zet deze, met de deksel, op middelhoog vuur. Mix de droge ingrediënten in een beslag kom en mix er daarna de natte ingrediënten door heen. Smeer de kue mangkok vormpjes in met wat olie en schep een flinke eetlepel beslag in elk bakje. Leg een een theedoek in de stoommand en zet de vormpjes in de stoommand. Zet de deksel op de stoommand en knoop de theedoek uiteindes aan elkaar boven de deksel. Zet de stoommand op de pan en laat de cakejes 45 minuten stomen.

 

Na de 45 minuten haal je de stoommand van de pan en kan je de cakejes uit de vormpjes halen. Als ze er niet vanzelf uit glijden, kan je het beste met een boter mes rondom het cake snijden om het los te krijgen. Laat de cakejes afkoelen voordat je ze in een gesloten container bewaard. Met dit recept maak je 10~15 Kue mangkoks.