Benodigdheden:

  • 200gr tapioca zetmeel
  • 20gr rijstmeel
  • 210gr fijne kristalsuiker
  • paar druppels pandanpasta
  • klein snufje zout
  • 300ml kokosmelk (met Kara werkt erg goed)
  • 260ml water

Keugengerei:

  • kom
  • garde
  • stoompan
  • een klein vierkant pakje dat hittebestendig is

Bereidingswijze:

Begin met het koken van het water en laat dit daarna afkoelen. Ik laat het zelf nooit helemaal afkoelen, maar zorg dat het niet kokendheet is. Vul je stoompan met een flinke laag water en begin het water alvast te koken.

 

Mix dan de kokosmelk, suiker en zout goed tot alles opgelost is en giet het afgekoelde water erbij. Mix dit goed. Roer nu beetje bij beetje de twee meel soorten door de mix en blijf goed roeren met de garde tot ook de meel helemaal opgelost is. Zet nu 450ml van het mengsel apart, en mix een of twee druppels panden pasta door het resterende mengsel (waar dus wat minder van over is dan het witte mengsel).

 

Schep nu met een juslepel de eerste laag in je bakje en stoom deze voor 7 minuten. Na de 7 minuten kan je even rustig de deksel afdrogen zodat de kue lapis ook nog een minuutje zonder deksel stoomt. Begin eerste met twee witte lagen en daarna om de laag wit en groen. herhaal dit tot je beslag op is en stoom de laatste laag 10 minuten. Haal het bakje uit de stomer en laat deze goed afkoelen.

 

Snijd nu het blok in plakjes. Dit gaat wat makkelijker als je een klein beetje olie op je mes smeert.